Onderdelen van het Assessment

Een volledig Assessment bestaat uit vier onderdelen:

  • Schriftelijke tests gericht op het vaststellen van je werk- en denkniveau, ook wel intellectuele of cognitieve capaciteitentests genoemd. Deze tests bestaan uit diverse opgaven waarmee het niveau van je verbale capaciteiten, cijfermatige capaciteiten en figurale capaciteiten in kaart wordt gebracht. Bij een volledige testbatterij worden de volgende tests, veelal digitaal, afgenomen: Verbale capaciteiten: Woordenschat, Analogie├źn, Syllogismen; Cijfermatige capaciteiten: Sommen, Cijferreeksen; Figurale capaciteiten: Figuurreeksen, Kubussen.
  • Schriftelijke vragenlijsten gericht op het vaststellen van persoonlijke kwaliteiten, aspecten van je werkaanpak en soms drijfveren. Ook de persoonlijkheidsvragenlijsten worden veelal digitaal afgenomen.
  • Een gesprek met de Adviseur, vaak een psycholoog, gericht op het onderzoeken van je werkervaring en je motivatie voor de functie. Soms bestaat dit gesprek tevens uit een competentiegericht gedeelte, waarin aan de hand van voorbeelden uit je (werk)ervaring wordt vastgesteld in welke mate je over bepaalde voor de functie geldende competenties beschikt.
  • Praktijksimulaties gericht op het, direct in de praktijk, aantoonbaar maken van het niveau van diezelfde en/of andere competenties.